8 Ocak 2014 Çarşamba

Bebeklerimizin Taburcu Oldu:)

Veee beklenen gün geldi. Nil hakkında bir kaç gündür artık biberonla beslenebiliyor deniyordu. Bu bize yakında teslim edileceğinin sinyalleriydi. Nil Doğumundan 14 gün sonra bize teslim edilecekti. Yoğun bakım doktorumuz Yeşim hanım 1 gün hastanede geçirirsek en azından biraz pratik kazanacağımızı söyledi. Biz de öyle yapalım dedik.

31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağladığı gece yani yılbaşı gecesi kızımızla birlikte hastanedeydik. Yanımızda dünyalar güzeli kızımız, bir kaç kat altta oğullarımızla birlikte hastanede de olsak bir aradaydık. Bundan güzel yılbaşı olabilir miydi?
Hastanede gecemiz genel olarak, 3 saatte bir süt sağmak, 3 saatte bir Nil İpek'i beslemek, alt değiştirmek ve banyo-masaj yapımı hakkında eğitim almakla geçti. Prematüre bebekler uykuya çok meyilli oldukları için besleme dışında bir sıkıntı görünmüyordu.Hatta kolaymış ya diye düşündük:)
Ama eve geldiğimiz andan itibaren gerçeklerle karşılaştık. Yanımızda hemşire yoktu artık tamamen bize kalmıştı işler. Yapmamız gereken şey; günde 8 kere yani 3 saatte bir Nil'i 45 cc mama (3 yemek kaşığı) yada anne sütü le beslemek. Yazarken ne kadar da kolay yazıyorum.  Evet emme, yutma refleksi gelişmişti kızımızın ama henüz çok yeni olduğu için her bir besleme 1-1,5 saat sürüyor. İlk gecemiz fena geçti. Azıcık mamayı yedirebilmek için 1,5-2 saat uğraşıyorduk sonra 2. besleme zamanı geliyordu. gazını almayı da beceremedik. İlk gece sanırım 3-4 posta kıyafet değiştirdik. Evde annem, Fatih ve ben vardık ve tek başına Nil'e yetemiyorduk. İkinci gece de aynı zorlukta geçince iyice korkmaya başladık. Daha 2 tane daha gelecekti eve. Hangi birine nasıl yetişecek, ne yapacaktık. 2 gece toplam 4 saat uyumadık. Cuma günü Nil İpek'in doktor kontrolü vardı, hastaneye gidecektik. Sabah gelen bir telefonla oğullarımızında aynı gün taburcu olacağını öğrendik. Hem çok sevindik hemde başımıza neler gelecek diye kara kara düşünmeye başladık. Sabah Nil'i kontrole götürdük. 2 günde 110 gr almış, hiç fena değil. Doktor herhangi bir sorun görmedi. Bu ara aşırı bir grip salgını olduğunu, prematüre bebeklerin bünyeleri çok hassas olduğu için hemen virüs kapabileceklerini o yüzden bir süre misafir kabul etmememizi, kendimizin de grip aşısı olmamız gerektiğini tembihledi. Ayrıca evde benim dışımda en az 3 kişinin olması gerektiğini, benim gündüz dinlenip akşam görevi devralmam gerektiğini belirtti.

Nil'i kontrolden sonra eve, anneme bıraktık. 2 ana kucağını daha kucaklayıp oğullarımızı almaya gittik. Oğullarımız yan yana aynı kuvzdelerdi. Hemşireler bize besleme ve emzirme denemesi yaptırdı. Sonra kıyafetlerini giydirip taburcu ettiler kuzularımızı.

Medical Park bebek yoğun bakım ünitesi başta doktor Yeşim Coşkun olmak üzere, işini severek yaptığı belli olan ilgili hemşireleri ve deneyimli kadrosuyla işini hakkıyla yapan bir ünite. Özellikle Yeşim hanım işine oldukça hakim, ilgili, harika bir insan. Bebeklerimize gerçekten çok iyi baktılar ve 2 hafta sonra bize teslim ettiler. Böylece bebeklerimiz 35. haftada taburcu oldular. Kiloları doğum kilolarının birazcık üzerindeydi artık bundan sonrası bizdeydi. Onlar'a çok iyi bakıp yaşıtlarını yakalamamız gerekiyor. Normal doğum haftalarına daha 5 hafta vardı. Bu yüzden çok sabırlı olmalı ve özel ilgi göstermemiz gerekiyor.

Kocamla birlikte ellerimizde birer ana kucağı, bebeklerimizle atladık arabaya evimize geldik.

Asıl macera şimdi başlıyor:))

Sevgiler,
Üçüz Annesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder