30 Aralık 2013 Pazartesi

Üçüzler İçin Bebek Arabası

Üçüzler için bebek arabası almak için uzun zamandır araştırıyorduk. İlk başlarda yabancı forumlarda peg preggo firmasına ait üçüz arabasının çok iyi olduğuna dair yazılar okumuştuk. Gittiğimiz bebek mağazalarının hiçbirinde peg pregonun üçüz arabasına rastlamadık. Hatta sizin için araştırıp geri döneceğiz diyen çalışanlardan geri dönen de olmadı.

Peg Prego Üçüz Arabası

 En sonunda sahibinden.com sitesinde 2. el olarak bu arabaya rastladık. Aradığımızda ilk sorduğum soru: bu araba binek aracın arkasına sığıyormu sorusuydu. Satıcı maalesef dedi. Bununla birlikte peg preggo üçüz arabasına ister istemez bir çaprı attık. O halde olabilecek en iyi seçenek hem ikizi, hem tekili olan ve birbirinin eşi olan bir bebek arabası olmaktı.

Aklımızda şu özellikler vardı:
İki araba aynı anda binek arabamıza sığmalı.
Hafif olmalı, katlandığında az yer kaplamalı.
Pratik olarak katlanmalı, pratik açılmalı. (Mümkünse tek elle).
Güvenlikli ve sağlam olmalı.
Aynı modelin hem ikizi, hem teklisi olmalı vs.

Sonunda araştıra araştıra baston pusetin mucidi olan MACLAREN firmasının araçlarına karar verdik. Üç modeli var. Bu aracın Triumph (Teklinin Sıfırı 350 TL) modeli tam yatmadığı için bu aracı es geçtik. Geri Quest (Teklinin Sıfırı 700 TL) ve Techno (Teklinin sıfırı 1100 TL) modelleri kalıyor, bunlar 0. aydan itiraberen kullanılabiliyor.

Quest daha az yer kaplıyor, daha hafif, daha küçük tekerlekli, tekerleğinde süspansiyon yok. Her ikisi de 0. aydan itibaren kullanılmasına rağmen Quest daha az yatıyor.

Techno bagajda hatırı sayılır bir yer kaplıyor yatay olarak, neredeyse çapraz koymak zorunda bırakacak kadar oluyor katlandığında. (Aracımız Toyota Corolla)
Bu nedenle bebek arabası alırken mutlaka aracınızda ne kadar yer kapladığını görerek almanızı tavsiye ederim.

Yalnız Maclarenlerin ikiz bebek arabası bizim bebek arabası almaya karar verdiğimiz sırada mevcud değildi. Biz şimdilik sahibinden.com sitesinden 1 Maclaren Techno İkiz Bebek Arabası (500TL) 1 Quest Tekli Bebek arabası (200 TL) aldık. Satıcılar bebek arabası battaniyesini de yanında verdi.
Techno ve Quest ten birinin daha iyi olduğuna karar verirsek sahibinden.com sitesinde diğerini elden çıkarıp beğendiğimiz modeli almak üzere ikisini de elimizde tutuyoruz. Quest modeli açık ara hafif ve az yer kaplıyor. Küçük aracı olanlar için tavsiye edebilirim.


Maclaren Twin Techno

Maclaren Quest

Macleren Twin Techno: http://www.youtube.com/watch?v=LMs8KGSk6J8
Macleren Quest: http://www.youtube.com/watch?v=-G2kotX_pEk

Sevgiler,
Üçüz Babası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder