5 Aralık 2013 Perşembe

05122013-31. Haftamız:))))

Çok şükür bir Perşembe gününe daha ulaştık. Bugün itibariyle tam 31 haftalık oldu kuzucuklarım. Her geçen hafta biraz daha kaygılarım azalıyor, neşem yerine geliyor. Bu haftaki kontrolümüz 2 gün önce yani salı günüydü. İlk olarak yine NST'de 45 dk kadar bebeklerin kalp atışları ve benim sancı durumuma bakıldı. Çok şükür sancım çıkmadı. Daha sonra ultrason kontrolü yapıldı. Bebekler büyüdükçe her birini ayrı ayrı kontrol etmek daha güç hale gelmeye başladığı için doktorumuz Fatih Bey uzun uzun inceledi, ölçülerine, sularına, pozisyonlarına ve kalp atışlarına baktı. Geçen hafta 3'ünün de kafaları aşağıda yan yanaydı bu hafta kızımız yön değiştirmiş, başı yukarıdaydı. Suları, kalp atışları herşeyleri gayet iyi görünüyordu. Boy ve kilolarıda haftalarında tek bebek ölçülerindeydi çok şükür.

Alt erkek: 1780 gr  40 cm
Sol üst erkek: 1660 gr 40 cm
Sağ üst kız: 1786 gr 40 cm

Ee geçen hafta babacık bizi ekstra besledi, günlük beslenmeye ek olarak doktorumuza danışarak protein tozu takviyesine (Protifar) başlattırdı. Her gün mutlaka et, yoğurt, peynir (özellikle kaşar peynir), portakal suyu, fındık ve muz yedirdi-içirdi. Tüm bunları severek ve isteyerek mi yiyorum tabiki hayır çünkü artık ne canım istiyor ne bedenim kabul ediyor bu kadar yemeği. Hele ki hamilelikten önce et-köfte yemeyen biri olarak şu an kuzucuklarım için yaptığım fedakarlık takdir edilesi:) Bu hafta son kez Progesteron depo iğnemi ve akciğer geliştirici oldum artık bundan sonra olmayacağım. K vitamini iğnesine bir süre daha devam edeceğiz. Hap olarak günde 2 kere demir hapı, multivitamin, bu hafta başladığım kalsiyum-magnezyum-çinko içeren başka bir vitamin hapı, sabah-gece 2'şer tane ursofalk, günde 2 kere Kolestran içiyorum. Bu hafta yaptırdığım kan ve idrar tahlilinde değerlerim baya düşük çıktı. Doktorlara göre çok iyi gidiyordu ama malesef kaşıntılarım devam ediyor. Neyse değerler düşsünde bir süre daha kaşınırım. Hem uykusuz geceler bir kaç hafta sonrası için prova olmuş oluyor bana:))
Bu hafta annem bebeklerimin kıyafetlerini yıkadı-ütüledi sağolsun. Hastane bavulumada bir şeyler koyduk ama daha tamamlamadık.Bu arada bebeklerin dolabı geldi. Dolap çok güzel ama çok kötü kokuyor. Günlerdir cam açık olmasına rağmen mobilya kokusu henüz geçmiş değil, umarım bir an önce geçer. Karyolalarını henüz almadık çünkü ilk 3-4 ay bebekler bizim odamızda olacağı için üçünü paralel bir şekilde yatıracağımız piyasada bulabileceğimiz en büyük park yatağını aldık gitti gitdiyordan. (76-120 ebat). Yatak gerçekten çok güzel görünüyor, sanırım bizi bir kaç ay rahat rahat idare edecektir.

Hedefimiz olan 34. haftaya kaldı 3 hafta. 3 hafta daha dayanırsa kuzucuklarım süper olacak. Allah'ım nolurr herşey yolunda gitsin, kuzucuklar 2'şer kg'nin üzerinde ve 34. haftadan sonra doğsunlar:)





Sevgiler,
Üçüz Annesi Adayı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder