22 Mart 2015 Pazar

Pazar Gezmesi

Gayet uykusunu almis, dinc, dinamik ve kendi gibi bizi de uyutmamakta kararli Tunamatik sayesinde bu sabah gune saat 06:30'da basladik. Saat 07:15 gibi diger saz arkadaslari da eklenince Pazar sabahi biraz daha uyuyabilmek hayal oldu bize.Gerci gunlerin, aylarin, mevsimlerin artik pek bir farki kalmadi bana. Cogu zaman "bugun gunlerden neydi" modunda geciyor gunlerim. Pazar gununde bir farki kalmadi.
Neyse kuzularla yatak keyfiydi, kahvaltilariydi, odalarinin toplanmasiydi, biberonlarinin yikanmasiydi derken saatin hala 09:00 oldugunu farkettim. Erken kalkmanin guzelligide bu iste. Ofis calisma hayatimdan kalan erkenden uyanmanin MECBURİ oldugu durumlardan her zaman nefret etmis olsam da, isimi bitireyim hemen uyuyacagim diye kararlar alsam da kalkar kalkmaz tum fikrim degisiyor. Sanki 1-2 dk once, icimden pis pis soylenen ben degilmisim gibi, "ne iyi yaptim da uyandim, oh gun bana kaldi, hergun erken kalkicam" moduna giriveriyorum. 7. Ve umarim bu sefer uzun soluklu olmasini hayal ettigim sonuncu bakicimiz (aslinda yardimci diyelim) bugun izinli olunca, biz de hazir erken kalkmisken bugunu ailece gecirelim dedik. Hamileligim oncesinde, sirasinda ve sonrasinda sıkca gittigimiz Cemil Usta'ya kahvaltiya gittik. Pazar gunu acik bufe kahvaltisi oldukca zenginmis. Biz kahvaltimizi yaparken cocuklar uyudugu icin keyifli bir kahvalti yaptik. Bu arada yine gelenin gecenin goz hapsindeydik. Üçüz bebek sahibi olmak unlu olmak gibi bisey. Once yogun ilgi cok hosunuza gidiyor, bir sure sonra duruma alisinca siradanlasiyor. Ama sorular fiks! Birinci banko soru, üçüz mu? (he he evet) Ardindan hepsi erkek mi? ( yok pembeli, saci tokali olan kiz) Sonra, zor olmuyor mu? ( e zor tabi), ondan sonra, tek mi bakiyorsunuz? ( bakici kacmissa, evet)... boyle uzayip gidiyor muhabbet. Neyse biz kahvaltimizi yaptik, cocuklar uyandi. Onlara da bir seyler yedirmeye calistik ama pek yemek istemediler. 
Bu arada 3 bebekli bir aile olarak Cemil Usta'ya neden mi sık gidiyoruz?
1- Bize yakin
2- Yemekleri cok lezzetli. Ama en onemlisi
3- Kocaman bir bebek bakim odasi ve oyun salonu var.
Bebekli ve cocuklu aileler icin bu tarz mekanlar nimet.
Gerci bugun hem kalabaliktan hem de salgin hastaliktan korktugumuz icin cocuklari oyun salonuna goturmedik. 
Kahvaltidan sonra Bostanci sahilde biraz hava alalim dedik ama hava her ne kadar gunesli olsa da cocuklar icin hala cok soguk oldugundan fazla kalmadik. 
Erken baslayan pazar gunumuz disarda kahvalti, kisa bir sahil turu, evde baba yapimi pizza, anne yapimi kofte keyfi, bici bici ve uykuyla bitti. İnsanlik icin siradan biz üçüz ailesi icin yogun bir gun oldu:) Yeni hafta senden beklentilerime gelince, lutfen hava artik isinsin, cocuklar oyuncak kavgasi etmek, birbirlerini isirip sacini cekmek yerine, yurumektir, konusmaktir gibi faaliyetlere gecsinler. En onemlisi kazasiz, dertsiz, huzurlu bir hafta olsun.

Sevgiler,
Üçüz Annesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder