21 Ağustos 2017 Pazartesi

2017 Ucuzlerle Yaz Tatili

Cocuk sahibi her kari kocanin hayati CO / CS yani cocuklardan once ve sonra olmak uzere ikiye ayrilir. Hele ucuzleri varsa oyle keskin bir cizgiyle ayrilir ki sanki o hayat baskalarininmis gibi gelir.
Bu on bilgiyi neden mi verdim. Yazdigim yazilara bakiyorum da nedense hep bir cocuklardan once soyleydi sonra boyle oldu seklinde. Hatta bu yazacagim tatil yazisinin da anakonusu bu aslinda. Neydik ne olduk tatili:)
Cocuklardan once  aslinda fena gezip dolasmadik. Belki de onumuzdeki yillar bu kadar ozgur olamayacagimiz icin bize verilen bonuslardi o tatiller. Cocuklar oldu, bizim tatil isi bitti dedik. 3 cocukla ne tatili ne gezmesi. Ama babamiz yay burcu, durur mu. O yetmedi cocuklar da yay burcu oldu. Cocuklar 5 aylikken esimin israrlariyla ilk tatilimize ciktik. Basak burcu ben tabi tum olumsuz senaryolari kurmustum bile. Yolculuk kotu gececek, cocuklar cok huysuzlanacak, hicbisey anlamayacagiz zaten niye gidiyoruzki. Ama hic sandigim gibi olmadi. Hatta en rahat tatillerimiz cocuklarin en kucuk oldugu zamanlardakiydi. Baktik fena gecmiyor boyle boyle devam ettik. Ilk yillar bebek arabasiydi, mamaydi, ogle uykulariydi derken tatil harala gurele gecti. Zamanla hem biraz buyuduk, hem pratik kazandik derken daha keyif alir hale geldik. Her sene 2 yaz tatili yaptik aralarda da 2-3 gunluk yakin yerlerde kisa tatiller yaptik. Cocuklar gide gele tatile olayina iyice alisip adapte olmaya basladilar.

Kusadasi Tatili




Bu sene cocuklar 3,5 yasinda oldugu icin daha onceki gibi hersey dahil bir otele tikilip kalmak yerine bir cilginlik yapip gezmeli bir tatil yapmayi istedik. Ne kadar yapabilirdik, cocuklar yorulur muydu, uyumlu olacaklar miydi hic bir fikrimiz yoktu ama denemek istedik. Atilacagimiz bu macerada cok fazla risk almadan nisbeten yakin bir yer tercih edelim, baktik olmuyor yine hersey dahil bir otele tikiliriz dedik. Istikamet Kusadasi. Burayi cok sevdik. Kaldigimiz oteller cok guzeldi. Cevrede gezebilecegimiz cok guzel yerler vardi. Ozellikle yillar once esimle yalniz gittigimiz  Efes, Yediuyurlar magarasi, Sirince, Seftali bahcelerine bu sefer kuzularla gittik. Cok guzel anilarla ve tadi damagimizda 1 haftayla tatili tamamladik.


Canakkale / Bozcaada /  Burhaniye Tatili



Yaklasik 1 ay olmustu tatilden doneli ama bizim tatilimiz coktan gelmisti bile. Hele kuzularla gezmeli tatilden fazlasiyla keyif alinca ve bu tarz tatillerin cocuklara cok iyi geldigini ve gelisimleri acisindan da olumlu etkilerini gordukce hemen yeni bir plan yaptik. Aslinda pek plan denilmez yine spontane bir tatil oldu bu da. Sadece ilk durak belliydi. bu sefer istikamet Canakkale. Ilk olarak tabiki Gelibolu, Sehitlik ziyareti, Truva ati, Tarihi Aynali carsi, Canakkale merkezi gezdik. 2 gun burda kaldiktan sonra 3 gunde Bozcaada'da kaldik. Buraya daha once cok gitmek sitemistim ama kismet kuzularlaymis. Deniz suyu oldukca soguktu, ben cesaret edip giremedim ama cocuklar baya girdi eglendi;) Yel degirmenleri, gun batimi, uzum baglari, soguk denizi, plajlariyla guzel bir 3 gun gecirdik. Burdan da Ayvaliga gitmeye niyet ettik. Yol ustunde gecerken Assos'u Behramkaleyi'de gezdik gorduk. Ayarladigimiz otel Burhaniye Oren'de cikinca oranin da ne kadar guzel bir tatil yeri oldugunu gorduk bu vesile ile. Sarimsakli plajinda bir gunluk deniz keyfi ile sicacik suda rahat rahat yuzebildik. Son duragimiz Cunda adasini da bir guzel gezip bitirerek bu tatilimizin da sonuna geldik.

Cok ozet ve kisa bir tatil yazisi gibi gorunse de mesaji buyuk;)  Bu 2 tatil de cocuklara gercekten cok iyi geldi. bir suru yer gorduler, bir suru soru sordular, bizimle bire bir cok aktif vakit gecirebildiler. Oyle dusunuldugu kadar zor da gecmedi. Hersey dahil otellerden daha uygun ve icerigi daha zengin bir tatil oldu. Ikiz, ucuz aileleri umarim bu yazim ozelikle size ilham olur ve niyetinizde boyle bir plan varsa sizi gaza getirmeye vesile olur;)


Sevgiler

Ucuz Annesi













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder