15 Kasım 2013 Cuma

14102013- 28. Haftamız:)

Yazamadığım 2 hafta boyunca neler oldu neler. 2 hafta geçti bir kere. Bugün itibariyle 28. haftamızı doldurduk. Bu bizim için ilk hedefti. Bundan sonra geçecek her hafta ekstra mutluluk getirecek bize.
Gebelik kolestazı için yaptırdığımız ilk tahliller fena çıkmadı, günde 3 kere Ursofalk ve 2 kere Kolestan kullanmaya devam ettim. Sonrasında 4 günde bir iki kere daha tahlil yaptırdık. Değerler aşağı yukarı aynıydı. Neyse ki ciddiye gitmedi ama akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar uyutmayan kaşıntıya çare bulunmuş değil henüz.
Bu arada  aylardır yılan hikayesine dönen ev taşıma olayını olaylı bir şekilde hallettik. Nakliye firması olarak 2,5 sene önce taşınırken çok memnun kaldığımız, bize kapalı kolileri açmaktan başka iş bırakmayan Tuzcuoğlu firmasını tercih etmiştik ama bu sefer aynı memnuniyeti yaşamadık malesef. Çalışanlar oldukça ağır ve özensizdi. Çöp kutusu içinde tabak çanak taşımışlar. Bardakları sardıkları kağıtların üstünde ayak izleri gördük. Yeni temizlenmiş eve ayakkabılarıyla girmişler, dolapları doğru düzgün monte bile etmediler. Neyse öyle yada böyle kendimizi doğumdan önce eve atabildik. Küçük evden daha büyük bir eve sığma çabalarımız, kapalı kolileri açma telaşımız, fazla eşyaları napıcaz düşüncelerimiz hala devam etmekte. Sanırım yerleşmek baya zaman alacak. Malum gerek eşim gerek annemler beni iş yaptırmamak için yerimden kaldırmıyorlar. Benim el atmadığım iş dolayısıyla çarçabuk bitemiyor. Buna da şükür!
13102013-Çarşamba 28. hafta kontrolü için doktora gittik. İlk olarak bebeklerin kalp atışları ve benim sancı durumumu görmek için NST'ye bağladılar. Sancım yoktu çok şükür. Daha sonra ultrason muayenesi yapıldı. Kuzularım maşallah çok iyi görünüyordu. Boyları, kiloları haftalarına ve tek gebeliğe göre iyiydi. Sularıda varmış. Görünürde problem yoktu. Bu hafta akciğer geliştirici iğne ve K vitamini iğnesi oldum.Şu kaşıntı olayıda olmasa süper olacaktı. Allah beterinden korusun. Bu arada şu ana kadar 15 kg kadar almışım. 3'üz gebelik için fena olmasa gerek.

Alt erkek: 1370 gr
Sol üst erkek: 1100 gr civarı
Sağ üst kız: 1200 gr civarı
Boyları 34'er cm

1,5 ay daha dayanabilirsek daha ne isterim.

Not: Balık yağını (K vitamini emilimim kolestaz dolayısı ile yok, bu da kanama süremin uzaması manasına gelebiliyor. Balık yağının da kanama süresini uzattığı söylendiği için doktorum bırakmamı söyledi.) Her gün yapılan progesteron iğneyi kestik. İğne olacak sadece haftada 1 depo progesteron yapılacak.

Sevgiler,
Üçüz Annesi Adayı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder